Στόχος της Οικολογικής Γεωργίας δεν είναι μόνο η επιβίωση αλλά το χτίσιμο ενός τρόπου ζωής που βασίζεται στην αυτάρκεια, στη συντροφικότητα, στο μοίρασμα ...

 

Λένε πως οι οικονομίες πολλών χωρών καταρρέουν και ίσως κάποιες από αυτές οδηγηθούν σε πτώχευση.Λένε πως η Ελλάδα πτώχευσε ή θα πτωχεύσει και πως και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν ακόμη και πανίσχυρες οικονομίες. Οι άνθρωποι όμως που για 2η συνεχή χρονιά παίρνουν μέρος στην Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας πιστεύουν πως εκεί που πτώχευσε η ανθρωπότητα είναι το επίπεδο των ανθρωπίνων σχέσεων.Έρχονται όχι μόνο για να εκθέσουν τα προϊόντα τους – λαχανικά, φρούτα, τυριά, κρέας, χειροτεχνήματα κα προϊόντα μεταποίησης αλλά για να παρουσιάσουν ένα άλλο τρόπο ζωής που στηρίζεται στην συντροφικότητα, το μοίρασμα.

 Καλλιεργούν όχι απλά χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα αλλά στοχεύουν να ζήσουν υπηρετώντας τη φύση και τον άνθρωπο, δουλεύοντας πρακτικά με όραμα την αυτάρκεια σε επίπεδο διατροφικό, σε επίπεδο υγείας, σε επίπεδο νοητικό και πνευματικό. Όλα δείχνουν πως ο καιρός των μεγάλων δυνάμεων, των μεγάλων οικονομιών, της μεγάλης κλίμακας έχει παρέλθει και πως οι τοπικές αυτάρκεις κοινωνίες, η αυτάρκεια στο σπίτι και το νοικοκυριό είναι το παρόν και το μέλλον. Από την καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών, στην χρήση ενεργειακών λαμπτήρων, στην κατασκευή σαπουνιού, ψωμιού και μετατροπή πραγμάτων που πετάμε. Εκεί βρίσκεται η πρόοδος και η χαρά της δημιουργίας. 

Ανάπτυξη & Πρόοδος δεν έχουν κανένα νόημα αν δεν συνδέονται με την ανθρώπινη χαρά και την ευτυχία. Μήπως αυτό δεν είναι το νόημα της ζωής; Να ζήσουμε με όλο μας το είναι και να γευόμαστε την χαρά κάνοντας πράγματα που αγαπάμε; 

Οι άνθρωποι του δήμου της Έδεσσας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας, του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας και του Συλλόγου Προστασίας Καταναλωτών Έδεσσας θα χαρούν να σας υποδεχτούν στο πανέμορφο χώρο του Πάρκου Καταρρακτών στις 9-10-11 Σεπτέμβρη. Θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε πραγματικές γεύσεις, να προβληματιστείτε, να μάθετε πρακτικά πράγματα μέσα από τα εργαστήρια – πρακτικά σχολειά που θα γίνουν, να παίξετε, να διασκεδάσετε και να γνωρίσετε από κοντά ανθρώπους που τόλμησαν να κάνουν τα βήματα της επιστροφής σε ένα πιο φυσικό τρόπο ζωής, πιο κοντά στην αγκαλιά της μάνας φύσης, της μάνας γης.

            Τα γεωργικά προϊόντα που θα διατίθενται στην Έκθεση & Αγορά της γιορτής θα είναι όλα οικολογικής γεωργίας (οργανικής, βιοδυναμικής, φυσικής καλλιέργειας), χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, τα δε χειροτεχνήματα θα είναι χωρίς τοξικές ουσίες.     

Παράλληλα με την εκθεσιακή αγορά θα γίνονται  μουσικές εκδηλώσεις, Εκθέσεις, και ομιλίες με κεντρικό θέμα την υγεία, τη διατροφή, την οικολογική γεωργία.

@
Παρασκευή 09.Σεπ.2011
Εκθεση - Αγορά  προϊόντων Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας
Σάββατο 10.Σεπ.2011
Εκθεση - Αγορά  προϊόντων Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας
Ανοικτή Συζήτηση για την Υγεία & την Διατροφή
Πρακτικά Σχολειά - Εκπ.Παιχνίδια
Κυριακή 11.Σεπ.2011
Εκθεση - Αγορά  προϊόντων Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας
Πρακτικά Σχολειά - Εκπ.Παιχνίδια
@

Όλο το πρόγραμμα Αναλυτικά ...

 
Οργάνωση :

Δήμος Εδεσσας  - Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας"

Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας - Σύλλογος Προστασίας Καταναλωτών Ν.Πέλλας

Γιορτή Αφιερωμένη στην Αυτάρκεια  
Enter
Edessa INFO    
Δημoτική Κοινωφελής Επιχείρηση    Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υγροτόπου Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Αγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel.  +30 23810 20300
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 9-15 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-18  

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα                   
 Όροι Χρήσης Χάρτης Ιστοσελίδας  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Copyright © 1997-2018 Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 2018 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.