Edessa  Photo Gallery   Συνέδριο στην Έδεσσα  Εκπαιδευτικά Προγράμματα    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 CHOOSE LANGUAGE

 

 
 
>
 

 

 
 
 
 
 
 
Οι δρόμοι του κερασιού
 
Καλώς Ηρθατε
Κεράσι ... Πηγή Ζωής
Κεράσι ... Γεύση δύναμης
Κεράσι ... Αξία διατροφής
Ορεινή Πέλλα
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
 
 
 
 
 
More for weather ...
 
Οι δρόμοι του κερασιού
 
 
Μουσείο Νερού    
Ιαν-Απρ Εδεσσα
Γιορτές Άνοιξης    
Μαϊ Έδεσσα
Φρούτα & Νερά
Ιουλ Αγρας
Καλοκαιρινό Νερό
Αυγ Λουτρά Πόζαρ
Δρόμος του Νερού
Οκτ Βεγορίτιδα
Φρέσκο Ύδωρ=Τσίπουρο
Οκτ Μεσημέρι Έδεσσας
Παγωμένο Νερό
Δεκ Καιμάκτσαλάν
 

 

 
 

 

 Έδεσσα ... Γιορτή Κερασιού στον Άγρα

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ                ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιορτή Κερασιού

.

Παραδοσιακή Γιορτή, Χορός, Μουσική, Γεύσεις,  Γαστρονομία, Αναψυχή

 

 

Η Γιορτή Κερασιού στον Άγρα αποτελεί από το 1983 μια μοναδική διήμερη παραδοσιακή αγροτουριστική σταθερή αξία και οργανώνεται φέτος στον Άγρα Έδεσσας. Την εκδήλωση οργανώνει και σας προσκαλεί η ομάδα νέων του Άγρα, η ομάδα γυναικών και με την βοήθεια και υποστήριξη  του Δ.Εδεσσας και της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας.

 Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πραγματικό παραδοσιακό Κερασοπανηγύρι με γεύσεις, χρώματα, αρώματα της φύσης, τοπική παραδοσιακή μουσική και χορό που πρόκειται να δημιουργήσει  μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την συγκομιδή του κερασιού.. Κάθε βράδυ θα μας συντροφεύουν Τοπικές Μπάντες με χάλκινα συνοδεία χορευτικών συγκροτημάτων στους δρόμους της Μακεδονικής μουσικής με κορυφαία Μακεδονικά Τραγούδια, ένα άγνωστο στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού.

Και τις 2 ημέρες οι συνεταιρισμοί κερασιού όπως επίσης και η ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Έδεσσας θα εκθέσουν τα καλύτερα κεράσια τονίζοντας ότι το κεράσι της περιοχής θέλει αγάπη και συλλογική προώθηση για να γίνει κατανοητή η μεγάλη του διατροφική και όχι μόνο αξία.

 Οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα εκθέσουν κεράσια και άλλα τοπικά προϊόντα σε διάφορες μορφές φτιαγμένα με μεράκι και τοπικές παραδοσιακές μεθόδους τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε αλλά και να αγοράσετε ενισχύοντας τους συλλόγους και τις ομάδες γυναικών. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τα νωπά Κεράσια υπάρχουν Αποξηραμένα Κεράσια,  Κεράσια κομπόστα, Κεράσι Γλυκό, Κεράσι Μαρμελάδα, Κεράσι Λουκούμι, Λικέρ Κεράσι, Κερασόπιτα, Τούρτα Κεράσι, Παγωτό Κεράσι και … τσάι από Κεράσι.

  Παρουσία επίσης θα έχει και το δίκτυο Cherriesonline.gr που αποτελεί κορυφαίο σύστημα που συνδέει το χωράφι του αγρότη με το πιάτο του γευσιγνώστη .… όπου μέσα από το διαδίκτυο ο επισκέπτης μπορεί να παραγγείλει τα κορυφαία ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΒΟΔΕΝΩΝ και να τα έχει στο σπίτι του σε 24 ώρες απευθείας από τον αγρότη. Παράλληλα ενημερώνεται για την γεύση και την διατροφική αξία του κερασιού, την περιοχή, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητές της προκειμένου να ενθαρρυνθεί να συμμετάσχει σε κάποιες από τις αγροτουριστικές εκδηλώσεις του κερασιού συνδυάζοντας μια επίσκεψη στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα. 

 Μια ευχάριστη πρόταση όπου κάτοικοι του τόπου μαζί με επισκέπτες γεύονται, διασκεδάζουν, αγοράζουν, τραγουδούν και χορεύουν σε ένα κερασογλέντι που υμνεί το βασικότερο προϊόν της περιοχής, τα Κεράσια Έδεσσας. Με την πρόσκληση να συμμετέχετε στην γιορτή … βάλτε και ‘σεις ένα κερασάκι στην τούρτα.

 

7-8 Ιουλίου 2018

 

   Edessa  Photo Gallery   Συνέδριο στην Έδεσσα  Εκπαιδευτικά Προγράμματα    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 

 

 

Enter
Edessa INFO    
Δημoτική Κοινωφελής Επιχείρηση    Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υγροτόπου Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Αγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel.  +30 23810 20300
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 9-15 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-18  

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα                   
 Όροι Χρήσης Χάρτης Ιστοσελίδας  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Copyright © 1997-2018 Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 2018 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.