Edessa  Photo Gallery    Συνέδριο στην Έδεσσα    Εκπαιδευτικά Προγράμματα   Εδεσσα - Φιλική στο Ποδήλατο    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 CHOOSE LANGUAGE

 

 
 
>
 

 

 
 
 
 
 
 
Οι δρόμοι του Νερού
 
Καλώς Ηρθατε
Νερό ... Πηγή Ζωής
Φρούτα ... Γεύση δύναμης
Ροδάκινο ... Αξία διατροφής
Ορεινή Πέλλα
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
 
 
 
 
 
More for weather ...
 
Δρόμοι του Νερού
 
 
Μουσείο Νερού    
Ιαν-Απρ Εδεσσα
Γιορτές Άνοιξης    
Μαϊ Έδεσσα
Φρούτα & Νερά
Ιουλ Αγρας
Καλοκαιρινό Νερό
Αυγ Λουτρά Πόζαρ
Δρόμος του Νερού
Οκτ Βεγορίτιδα
Φρέσκο Ύδωρ=Τσίπουρο
Οκτ Μεσημέρι Έδεσσας
Παγωμένο Νερό
Δεκ Καιμάκτσαλάν
 

 

 
 

 

 Έδεσσα ... Γιορτή Ροδακίνου στη Φλαμουριά

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ                ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιορτή Ροδακίνου

.

Παραδοσιακή Γιορτή, Χορός, Μουσική, Γεύσεις,  Γαστρονομία, Αναψυχή

 

 

Η Γιορτή Επιτραπέζιου Ροδακίνου στη Φλαμουριά Έδεσσας αποτελεί εδώ & χρόνια μια μοναδική παραδοσιακή αγροτουριστική σταθερή αξία που στόχο έχει την προβολή όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του γνωστού σε όλους μας ροδακίνου και οργανώνεται φέτος στην Φλαμουριά Έδεσσας. Την εκδήλωση οργανώνει και σας προσκαλεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φλαμουριάς ο «Πόδος», η ομάδα νέων της Φλαμουριάς, η ομάδα γυναικών με την βοήθεια και υποστήριξη  του Δ.Εδεσσας και της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας. 

Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πραγματικό παραδοσιακό Ροδακινοπανηγύρι με γεύσεις, χρώματα, αρώματα της φύσης, τοπική παραδοσιακή μουσική και χορό. Το βράδυ θα μας συντροφεύουν Τοπικές Μπάντες με χάλκινα συνοδεία χορευτικών συγκροτημάτων στους δρόμους της Μακεδονικής μουσικής που πρόκειται να δημιουργήσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την συγκομιδή του ροδακίνου. 

Την ημέρα αυτή ο τοπικός συνεταιρισμός  και η ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Έδεσσας θα εκθέσουν τα καλύτερα ροδάκινα τονίζοντας ότι το ροδάκινο της περιοχής θέλει αγάπη και συλλογική προώθηση για να γίνει κατανοητή η μεγάλη του διατροφική και όχι μόνο αξία.

 Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Φλαμουριάς & άλλων χωριών της περιοχής θα εκθέσουν ροδάκινα και άλλα τοπικά προϊόντα σε διάφορες μορφές φτιαγμένα με μεράκι και τοπικές παραδοσιακές μεθόδους τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε αλλά και να αγοράσετε ενισχύοντας τους συλλόγους και τις ομάδες γυναικών. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τα νωπά Ροδάκινα υπάρχουν Αποξηραμένα,  Ροδάκινα κομπόστα, Ροδάκινο Γλυκό, ροδάκινο Μαρμελάδα, Λικέρ Ροδάκινο από παραδοσιακό τσίπουρο, ροδακινόπιτα, Τούρτα ροδάκινο, Παγωτό Ροδάκινο και … τσάι με γεύση ροδάκινο.

 Παρουσία επίσης θα έχει και το δίκτυο Cherriesonline.gr που αποτελεί κορυφαίο σύστημα που συνδέει το χωράφι του αγρότη με το πιάτο του γευσιγνώστη .… όπου μέσα από το διαδίκτυο ο επισκέπτης μπορεί να παραγγείλει τα κορυφαία ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΒΟΔΕΝΩΝ και να τα έχει στο σπίτι του σε 24 ώρες απευθείας από τον αγρότη. Από φέτος το καλοκαίρι το σύστημα θα επεκταθεί σε πολύ πλούσιες γευστικά & διατροφικά ποικιλίες του ροδακίνου

  Παράλληλα μέσα από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στην Έδεσσα ο επισκέπτης ενημερώνεται για την περιοχή, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητές της προκειμένου να ενθαρρυνθεί να συμμετάσχει σε κάποιες από τις αγροτουριστικές εκδηλώσεις του ροδακίνου συνδυάζοντας μια επίσκεψη στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα. 

 Μια ευχάριστη πρόταση για το διήμερο στα τέλη Ιουλίου το απόγευμα μετά τις 7μμ όπου κάτοικοι του τόπου μαζί με επισκέπτες γεύονται, διασκεδάζουν, αγοράζουν, τραγουδούν και χορεύουν σε ένα γλέντι που υμνεί ένα από τα βασικότερα προϊόντα της περιοχής, τα Ροδάκινα της Φλαμουριάς Έδεσσας.  

 Με την πρόσκληση να συμμετέχετε στην γιορτή …

Ο πολιτιστικός σύλλογος Φλαμουριάς "Ο ΠΟΔΟΣ" μετά από τρία χρόνια σας προσκαλεί ξανά στην καλοκαιρινή εκδήλωση πού διοργανώνει!
Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε παρέα με την ορχήστρα: Χάλκινα Ηχοχρώματα!!!

Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 8:30μ.μ
Στον προαύλιο χώρο του:
Δημοτικού Σχολείου

 Η ημέρα επιτραπέζιου ροδάκινου περιλαμβάνει : Μουσικές Εκδηλώσεις - Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων σε σχέση με το ροδάκινο- Τοπική Παραδοσιακή Μακεδονική Μουσική - Παραδοσιακοί Χοροί και φυσικά ... άφθονα ΡΟΔΑΚΙΝΑ για όσους έρθουν στην γιορτή.

Είσοδος Ελεύθερη - Parking Είσοδος Δίπλα 

 

29 Ιουλίου 2022

 

   Edessa  Photo Gallery    Συνέδριο στην Έδεσσα    Εκπαιδευτικά Προγράμματα   Εδεσσα - Φιλική στο Ποδήλατο    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 

 

 

Enter
Edessa INFO    
Δημoτική Κοινωφελής Επιχείρηση    Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Έκθεση Φυσικής Ιστορίας - Υδροβιότοπος Αγρα-Βρυττών-Νησίου, Κέντρο Ενημέρωσης
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Άγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel.  +30 23810 92618
info.edessacity@gmail.com tic.edessacity@gmail.com wetland.edessacity@gmail.com
ΔΕ-ΠΑ 8-16 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-16 ΤΡ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-16

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα                   
 Όροι Χρήσης Χάρτης Ιστοσελίδας  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 1997-2022 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.