CHOOSE LANGUAGE

 

 
 
>
 

 

 
 
 
 
 
 
Υδρο...δίκτυο
 
Καλώς Ηρθατε
Ποιοι Είμαστε
Νέα
Καλεντάρι
Προγράμματα
Δίκτυα
Πηγές Γνώσης
Έδεσσα Ορεινή Πέλλα
Γίνετε Μέλος
Επικοινωνία
 
 
 
 
Προβλέψεις ...
 
Υδρο...Δράσεις
Καλεντάρι
 
Έδεσσα Εναρξη:     
Σεπ, 2015
Νυχτερινός Δρόμος Νερού:
17 Οκτ, 2015
Εκδήλωση (Ohrid):     
18-20 Ιαν, 2016
Εκδήλωση (Εδεσσα):
21-22 Μαρ, 2016
Εκδήλωση (Θεσσαλονίκη):
29 Μαρ, 2016
Εκδήλωση (Ohrid):     
Σεπ, 2016
Συνάντηση (Εδεσσα):
Αυγ, 2016
 
 
 

 

 
 

 

Waternet / Υδροδίκτυο.  

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ        ΥΔΡΟ-ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ             ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ        ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ      ΦΩΤΟ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υδροδίκτυο / Waternet
...

Θεματικές Δράσεις Ανάδειξης Προστασίας Υδάτινων Διαδρομών

 

 

ΕΔΕΣΣΑ 1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ WATER.NET - O κόσμος του νερού & οι 5 ανθρώπινες αισθήσεις - Διαπολιτισμικές συναντήσεις

Στα πλαίσια του προγράμματος Water.Net IPA-CBC, «ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ " καλούνται ερασιτέχνες φωτογράφοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Έδεσσας, Δήμο Οχρίδας, Αλέξανδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο στην Οχρίδα, σε συνεργασία με τους Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας / Πολιτιστικό Κέντρο.

Μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να εξερευνήσουν την διασυνοριακή περιοχή Water.Net, ένα σταυροδρόμι και προορισμό της βαλκανικής χερσονήσου. Θα είναι σε θέση να πάρουν τις εικόνες που περιγράφουν τη συνύπαρξη και την αλληλεπίδραση του Βαλκανικού κόσμου του νερού & τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις, την πρόκληση του να είναι όλα ίδια και διαφορετικά ταυτόχρονα.

Το θέμα του διαγωνισμού αναφέρεται σε εικόνες:

Φύση & ζωή με το νερό

Διαφορετικές ταυτότητες και κουλτούρες κοντά σε νερό (ντόπιοι, μετανάστες, τουρίστες, κ.λπ.) Ιστορικές, παραδοσιακές και σύγχρονες γειτονιές και κτίρια κοντά στο νερό

Διαπολιτισμικές συναντήσεις σε δημόσιο χώρο με τη χρήση νερού (αγορές, πάρκα, μουσεία κ.λπ.)

Κύκλος ζωής και καθημερινή ζωή με το νερό

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αντανακλούν κάτι πέρα από την τουριστική φωτογραφία. Ιδανικά θα μπορούσαν να δώσουν μια αίσθηση του νερού μέσα από μια αίσθηση πολιτισμού. Συγκεκριμένα θα πρέπει να υπάρχει : 1. αισθητική ποιότητα, 2. Δημιουργικότητα και 3. Συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού. 4. Η φωτογραφία δεν θα πρέπει να έχει βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό.

ΧΡΟΝΟΔΙΆΓΡΑΜΜΑ

Υποβολές από 1 Μαρτίου, 2016 έως 1 Ιούνη, 2016.

Κατά την τελευταία εβδομάδα του Μάη 2016, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Τον Ιούνιο του 2016, οι βραβευμένες φωτογραφίες και μια επιλογή από άλλες φωτογραφίες θα εμφανίζονται σε μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Water.Net Έργου (Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας, Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης & Σχολή Τουρισμού στην Οχρίδα). Κατά το άνοιγμα των εκθέσεων τα βραβεία θα απονεμηθούν στους νικητές.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους τους ενήλικες (18) Οι πολίτες της ΕΕ και πολίτες των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Για να συμμετάσχετε, οι φωτογράφοι πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση διαγωνισμό φωτογραφίας σε απευθείας σύνδεση και να επισυνάψετε φωτογραφία τους, ο τίτλος της φωτογραφίας, τόπος / πόλη, ημερομηνία φωτογραφία που τραβήχτηκε, το όνομα του φωτογράφου. Μπορείτε να στείλετε επίσης το έντυπο της αίτησης (υπάρχει στο www.edessacity.gr) και το αρχείο φωτογραφίας μέσω e-mail στο: info.edessacity@gmail.com / με Θέμα Έκθεση Water.Net Φωτογραφία 2016

Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει κατ' ανώτατο όριο του 5 φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε jpeg ή .jpg μορφή και στο αρχικό του μέγεθος και την ανάλυσή τους. Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να αποθηκευθεί από ένα όνομα αρχείου ως λεζάντα (σύντομη περιγραφή) που θα χρησιμοποιηθούν κάτω από την εικόνα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Για παράδειγμα: traditional neighborhood .jpeg

Κάθε φωτογραφία που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μετά την έγκριση του διαχειριστή, υπό την προϋπόθεση ότι πληρεί τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Όταν η συμμετοχή δεν είναι αποδεκτή, ένα σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αποσταλεί στον ενδιαφερόμενο. Τεχνικές προδιαγραφές: Ο διαγωνισμός δεκτές φωτογραφίες (ψηφιακή) μορφή JPEG, με υψηλή ανάλυση πάνω από 2.500 dpi (2,5mb), κατάλληλο για εκτύπωση σε μέγεθος 70 εκατοστά x 100 εκατοστά το μέγεθος του αρχείου που θα σταλεί μπορεί να είναι έως και 17 mb. Επιτρέπεται ελαφρά επεξεργασία για τη φωτεινότητα, την αντίθεση, μετατροπή μιας έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη και όλες γενικά τις παρεμβάσεις που μπορούν με τη σειρά τους να γίνουν και στο σκοτεινό θάλαμο.

Δεν επιτρέπεται μοντάζ (σύνθεση), προσθέτοντας ψηφιακή κορνίζα και υπογραφή (υδατογράφημα), την αφαίρεση, την προσθήκη των δεδομένων εικόνας και το μερικό αποχρωματισμό (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική παρέμβαση.

Προσθήκες στις φωτογραφίες, όπως τα σύνορα, πλαίσια, υδατογραφήματα, υπογραφές ή σημειώσεις πνευματικών δικαιωμάτων δεν επιτρέπονται. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να υποβάλουν ένα κολάζ φωτογραφιών.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Όλες οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα εξεταστούν από την κριτική επιτροπή. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι: Water.Net Ομάδα Έργου- Διαχείρισης & 2 εκπρόσωποι από κάθε εταίρο οι οποίοι είναι, ο Δήμος Έδεσσας, ο Δήμος Οχρίδας, το Αλέξανδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο στην Οχρίδα, σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας / Πολιτιστικό Κέντρο

Η εργασία των μελών της κριτικής επιτροπής είναι μια εθελοντική συνεισφορά στο 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας Water.Net.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν ως εξής:

Waternet Βραβείο "Έδεσσα Καταρράκτες» από το Δήμο Έδεσσας

Waternet Βραβείο "Θεσσαλονίκη Sea View" από Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

Waternet Βραβείο "Λίμνη Οχρίδα" από το Δήμο της Οχρίδας

Waternet Βραβείο"Biliana Springs" από FTU Οχρίδα

Waternet Βραβείο "Το νερό του Αλεξάνδρου" από την Ομάδα Έργου Water.Net & συνοδεύονται από ειδικά αναμνηστικά δώρα.

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ

Με την υποβολή σε αυτό το διαγωνισμό φωτογραφίας, συμφωνείτε με τους κανόνες εισόδου, καθώς και οι ακόλουθες νομικές προϋποθέσεις: Οι φωτογραφίες θα πρέπει σαφώς να είναι σχετικές με το θέμα του διαγωνισμού: «Waternet - καθαρό νερό, καθαρά προϊόντα και καθαρές σκέψεις"

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι οι Εταίροι του Έργου Water.Net ή οποιοδήποτε συνδεδεμένο νομικά μέλος του Water.Net δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε κακή χρήση της εικόνας από οποιονδήποτε τρίτο.

Οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα πρέπει να είναι εντελώς πρωτότυπες και το προϊόν εργασίας του συμμετέχοντα, χωρίς να παραβιάζει τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου.

Οι συμμετέχοντες εγγυώνται ότι έχουν λάβει άδεια από τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες τους.

Οι συμμετέχοντες διατηρούν την κυριότητα και τα πνευματικά δικαιώματα για τη μελλοντική χρήση των φωτογραφιών τους. Ωστόσο, αναθέτουν την άδεια στην Ομάδα Έργου του Water.Net για χρήση, αναπαραγωγή, ή την προώθηση τους, χωρίς πληρωμή ή άλλο αντάλλαγμα.

Στους συμμετέχοντες θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τυπωμένες φωτογραφίες δεν θα επιστραφούν σε αυτούς. Φωτογραφίες με ακατάλληλο περιεχόμενο (άσεμνες, προκλητικό, διαφημιστικό υλικό) δεν θα γίνονται δεκτές. Η ομάδα έργου Water.Net διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια ως προς το τι συνιστά ακατάλληλο περιεχόμενο.

Όλες οι φωτογραφίες θα εξεταστούν από την επιτροπή, των οποίων οι επιλογές θα είναι οριστικές. Οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα από ένα βραβεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ευάγγελος Κυριακού, Σάκης Δήμτσης

Τηλ. +3023810 20300, e-mail: info.edessacity@gmail.com

Water.Net, «ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ» με το ακρωνύμιο ¨WATER.NET» από τους Δήμο Έδεσσας, το Δήμο Οχρίδας, το Πανεπιστήμιο Οχρίδας και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης το οποίο χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας IPA Cross Border program Greece – former Yugoslav Republic of Macedonia 2007-2013.

   
 

Νέα

> 01.07.2016
  WATERNET. Οχρίδα Εκδηλώσεις για το Νερό του Καλοκαιριού.
  Περισσότερα (pdf) ...
> 29.03.2016
  WATERNET. Θεσσαλονίκη Εκδηλώσεις για το Νερό.
  Περισσότερα (pdf) ...
> 21.03.2016
  WATERNET. Στην Έδεσσα γιορτάζει το νερό!
  Περισσότερα (pdf) ...
> 01.03.2016
  WATERNET. Φωτο-Διαγωνισμός
  Περισσότερα (pdf) ...
> 18.01.2016
  Συνάντηση WATERNET στην Οχρίδα
  Περισσότερα (pdf) ...
> 14.09.2015
  Εναρκτήρια Συνάντηση WATERNET στην Έδεσσα
  Περισσότερα (pdf) ...
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 
 CHOOSE LANGUAGE

 
Enter
Edessa INFO    
ΔΗΚΕ Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υγροτόπου Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Αγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel. +30 23813 00755, 6956297398
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 9-15 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-18 ΔΕ-ΠΑ 10-15

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα  Εικόνες                   
 Όροι Χρήσης  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Copyright © 1997-2012 Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 2012 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.