CHOOSE LANGUAGE

 

 
 
>
 

 

 
 
 
 
 
 
Υδρο...δίκτυο
 
Καλώς Ηρθατε
Ποιοι Είμαστε
Νέα
Καλεντάρι
Προγράμματα
Δίκτυα
Πηγές Γνώσης
Έδεσσα Ορεινή Πέλλα
Γίνετε Μέλος
Επικοινωνία
 
 
 
 
Προβλέψεις ...
 
Υδρο...Δράσεις
Καλεντάρι
 
Έδεσσα Εναρξη:     
Σεπ, 2015
Νυχτερινός Δρόμος Νερού:
17 Οκτ, 2015
Εκδήλωση (Ohrid):     
18-20 Ιαν, 2016
Εκδήλωση (Εδεσσα):
21-22 Μαρ, 2016
Εκδήλωση (Θεσσαλονίκη):
29 Μαρ, 2016
Εκδήλωση (Ohrid):     
Σεπ, 2016
Συνάντηση (Εδεσσα):
Αυγ, 2016
 
 
 

 

 
 

 

Waternet / Υδροδίκτυο.  

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ        ΥΔΡΟ-ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ             ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ        ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ      ΦΩΤΟ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υδροδίκτυο / Waternet
...

Θεματικές Δράσεις Ανάδειξης Προστασίας Υδάτινων Διαδρομών

 

 

 

 

29 Μαρτίου, 2015

ΟΙ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ …

Μάγεψαν οι Κάρανος τους χιλιάδες επισκέπτες της Οχρίδας σε εμφάνιση τους στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας του Καλοκαιριού και σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας και το πρόγραμμα WaterNet. Οι τυμπανιστές του νερού ξεκίνησαν από την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται στην περιοχή Βαρόσι, μέσα στο κάστρο της Οχρίδας, της αρχαίας Λύχνιδας που προστατεύεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ λόγω των 365 βυζαντινών εκκλησιών της. Εκατοντάδες κόσμου συνόδευσαν τους τυμπανιστές της Έδεσσας μέσα στα σοκάκια της παλιάς πόλης δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα και καταλήγοντας μπροστά στην προκυμαία της Λίμνης Οχρίδας. Υπο της οδηγίες του αρχι-ταπανάρη Ιάσωνα Γερεμτζέ η παλιά πόλη σείστηκε από τους ρυθμούς των τυμπάνων. Η αίσθηση που προκάλεσαν στους επισκέπτες και τους κατοίκους ήταν μοναδική και οι φωτογραφίες με τα φλας έπεφταν βροχή. Την επίσημη υποδοχή των τυμπανιστών της Έδεσσας έκανε ο Δήμαρχος Οχρίδας Νικόλα Μπακράτσεσκι ο οποίος και ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο Έδεσσας κ.Δημήτρη Γιάννου και τον Δήμο Έδεσσας για την άριστη συνεργασία στα πλαίσια του προγράμματος WaterNet. Οι τυμπανιστές έκλεισαν την πορεία τους μπροστά στο τείχος της παλιάς πόλης και βρίσκοντας τον ρυθμό 2 διάσημων DJ έκλεισαν το πρόγραμμά τους δημιουργώντας θύελλα χειροκροτημάτων.

 

   
 

Νέα

> 01.07.2016
  WATERNET. Οχρίδα Εκδηλώσεις για το Νερό του Καλοκαιριού.
  Περισσότερα (pdf) ...
> 29.03.2016
  WATERNET. Θεσσαλονίκη Εκδηλώσεις για το Νερό.
  Περισσότερα (pdf) ...
> 21.03.2016
  WATERNET. Στην Έδεσσα γιορτάζει το νερό!
  Περισσότερα (pdf) ...
> 01.03.2016
  WATERNET. Φωτο-Διαγωνισμός
  Περισσότερα (pdf) ...
> 18.01.2016
  Συνάντηση WATERNET στην Οχρίδα
  Περισσότερα (pdf) ...
> 14.09.2015
  Εναρκτήρια Συνάντηση WATERNET στην Έδεσσα
  Περισσότερα (pdf) ...
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

29 Μαρτίου, 2015

Εκδήλωση για το νερό στη Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη 29 Μαρτίου στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Waternet, θα διοργανώσει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κατεύθυνση Τουρισμού & Φιλοξενίας) του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Ημερίδα και Σεμινάριο σχετικά με τον τουρισμό και το νερό ως θεματικό του στοιχείο (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα γαστρονομίας και πολλαπλών χρήσεων (στο εργαστήριο μαγειρικής), με ώρα έναρξης στις 09:45. Μαζί με την εκδήλωση θα γίνει επίδειξη μοριακής γαστρονομίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες!

 

22 Μαρτίου, 2015

Στην Έδεσσα γιορτάζει το νερό …

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Την Παγκόσμια Ημέρα νερού γιορτάζει ο Δήμος Έδεσσας μέσα από τις εκδηλώσεις στα πλαίσια διασυνοριακού προγράμματος με το Δήμο Οχρίδας, το Πανεπιστήμιο Οχρίδας και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εξάλλου Έδεσσα σημαίνει η πόλη των νερών. Πόσο καλά όμως ξέρουμε το νερό; Πόσο μας επηρεάζει; Πόσο πολύτιμο είναι; Πόσο ρυθμίζει την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουμε; Πόσο καθαρό είναι; Πόσο καταλαβαίνουμε την αξία του; Ποια είναι η σχέση του με τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις και τι σχέση έχει με την ιστορία και τον πολιτισμό κάθε τόπου;

Αυτά και άλλα πολλά στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Έδεσσας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας στο Βαρόσι, αίθουσα Παρθεναγωγείο από τις 21-27.3.2016. Την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6.30μμ θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών για το νερό και ταυτόχρονα θα εκτεθούν οι πρώτες φωτογραφίες όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή στο φωτογραφικό διαγωνισμό (www.edessacity.gr). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2016. Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει φωτογραφικός ερασιτεχνικός διαγωνισμός με θέμα «Ο κόσμος του νερού και οι 5 ανθρώπινες αισθήσεις» με εκθέσεις που θα ταξιδεύσουν στην Έδεσσα, την Οχρίδα και την Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι να εκφραστούν οι νέοι φωτογράφοι για την βαθιά σχέση του νερού με τον άνθρωπο. Παράλληλα ο Δρ Ηλίας Λαζαρίδης θα μιλήσει για την σχέση της Έδεσσας με το νερό με θέμα «Το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό» ενώ καταξιωμένοι σεφ θα παρουσιάσουν την βάση της σύγχρονης μοριακής γαστρονομίας που έχει την βάση της στο νερό. Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα γαστρονομία του νερού και θα γίνει επίδειξη γευσιγνωσίας νερού ενώ στο κλείσιμο της βραδιάς ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου δήμου Έδεσσας θα παρουσιάσει κομμάτια με τσέλο που έχουν σχέση με … το νερό!

Την Τρίτη 22 Μαρτίου που είναι αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα νερού οργανώνεται ημερίδα στο Παρθεναγωγείο από τις 10πμ. Θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες για την αξίες του νερού, την αξία του νερού στην διασυνοριακή περιοχή, την εκπαίδευση με άξονα το νερό, την χρήση του νερού για πράσινη ενέργεια, την αξία του στα αγροτικά προϊόντα και την γαστρονομία, την γευσιγνωσία την σχέση του νερού με τον τουρισμό και την διαχείριση προορισμών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας στην κατανόηση ότι «Καθαρό Νερό σημαίνει Καθαρά Προϊόντα» και ότι είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ η ανάγκη προστασίας του υδάτινου περιβάλλοντος.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι μαζί με τους τυμπανιστές του νερού, την ομάδα Κάρανος θα επισκεφτούμε τον μεγάλο Καταρράκτη Κάρανο για τιμήσουμε και να τραγουδήσουμε το νερό … την ψυχή και το αιώνιο σύμβολο της πόλης. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Το έργο WATERNET συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδος και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Περισσότερες πληροφορίες στο www.edessacity.gr

.....

 

14 Σεπτεμβρίου 2015

Θεματικές Δράσεις Ανάδειξης Προστασίας & Δικτύωσης Υδάτινων Διαδρομών

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας IPA Cross Border program Greece – former Yugoslav Republic of Macedonia έχει εγκριθεί και υλοποιείται η πρόταση με τίτλο «ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ» με το ακρωνύμιο ¨WATER.NET» από τους Δήμο Έδεσσας, το Δήμο Οχρίδας, το Πανεπιστήμιο Οχρίδας και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Στόχος του προγράμματος είναι η διασυνοριακή συνεργασία, η προώθηση της κουλτούρας, του διασυνοριακού τουρισμού μέσα από την ανάδειξη και προστασία των πλούσιων φυσικών & περιβαλλοντικών πόρων καθώς και την ενίσχυση των επιχειρηματικών διασυνοριακών συναλλαγών

Στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπονται μια σειρά δράσεων. Κινητές μονάδες περιβαλλοντικής πληροφόρησης – ελέγχου πρόσβασης με σχετικό εξοπλισμό και στις δύο πόλεις με δυνατότητα παρουσίασης του νερού ως του σημαντικότερου παράγοντα διαμόρφωσης της ταυτότητας των περιοχών και των τοπικών προϊόντων και γεύσεων.

Ελεγχόμενες περιβαλλοντικές διαδρομές και μικροθεματικές εκπαιδευτικές δράσεις αναψυχής με βάση την αξία του νερού και την προσέγγιση μέσα από εκθέσεις για τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις. Βασική καινοτομία είναι η γαστρονομία του νερού που έχει την βάση της στην μοριακή γαστρονομία. Ακόμη οργανώνεται και ένας βοτανικός κήπος με έκθεση εκατέρωθεν με αρωματικά φυτά που σχετίζονται με την γαστρονομία του νερού. Παράλληλα σχεδιάζεται και τυπώνεται κοινός οδηγός διαδρομών και μύθων του νερού με αναφορές στις νεράιδες και στον θεό του νερού και φυσικά αναφορές στις ορεινές γεύσεις, τις γιορτές και τα πανηγύρια, την παραδοσιακή μουσική και γαστρονομία που συνοδεύουν και βασίζονται στην ποιότητα του νερού. Παράλληλα το οδηγό συμπληρώνουν επιχειρηματικοί κατάλογοι από τον χώρο των θεματικών δραστηριοτήτων, της εστίασης, της φιλοξενίας και των πλούσιων τοπικών προϊόντων.

Τρεις εκθέσεις – εκδηλώσεις οργανώνονται στην Έδεσσα, Οχρίδα & Θεσσαλονίκη με σκοπό την προβολή των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής & ένα συνέδριο (Θεσσαλονίκη) για την αξία του νερού. Επίσης κατασκευάζεται ειδικός ηλεκτρονικός ιστότοπος εθελοντισμού & κοινωνικής δικτύωσης για παρατήρηση, ανάδειξη και προστασία των υδάτινων διαδρομών με παράλληλη την προώθηση της γαστρονομίας και της χρήσης κυρίως τοπικών προϊόντων. Παράλληλα κατασκευάζονται εκπαιδευτικές εφαρμογές με κινητό ηλεκτρονικό εξοπλισμό και εργαλεία με σκοπό να μυήσουν τους μικρούς μαθητές / σπουδαστές στην υδάτινη οικολογία για την ανάδειξη της αξίας του νερού και της επίπτωσης στα τοπικά προϊόντα και την υγιεινή διατροφή.

Επίσης κατασκευάζεται ειδικό υλικό προώθησης του προγράμματος και την καλύτερη διάχυση της πληροφόρησης. Το συνολικό ύψος τους προγράμματος είναι 530.000€.

Το λογότυπο του προγράμματος

 

 

 
 CHOOSE LANGUAGE

 
Enter
Edessa INFO    
ΔΗΚΕ Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υγροτόπου Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Αγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel. +30 23813 00755, 6956297398
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 9-15 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-18 ΔΕ-ΠΑ 10-15

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα  Εικόνες                   
 Όροι Χρήσης  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Copyright © 1997-2012 Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 2012 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.