δεκε

δεκε
Πρόγραμμα Ανοιχτών Περιβαλλοντικών Τάξεων
Με την υποστήριξη του Δήμου Εδεσσας, της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης "Καταρράκτες Εδεσσας"
Έδεσσα & Ορεινή Πέλλα
Εκπαιδευτικές Εκδρομές - Εδεσσα & Ορεινή Πέλλα
Δήμος Εδεσσας ΔΕΚΕ Κέντρο Πληροφόρησης ΚΠΕ Εδεσσας Υγρότοπος Αγρα-Βρυτών-Νησίου δίκτυο CherriesOnLine ΧΚ Καϊμάκτσαλάν Υπαίθριο Μουσείο Νερού Δίκτυο STEPFOR+

Αγαπητοί Μαθητές, Καθηγητές & Γονείς

H Έδεσσα, η Βεγορίτιδα & η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Πέλλας έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για οργανωμένες επισκέψεις μονοήμερης, 3ήμερης ή 5ήμερης διάρκειας για ομάδες μαθητών εκπαιδευτικών μονάδων και συλλόγων.

Στην ολοκληρωμένη πρόταση περιλαμβάνονται :
Προτάσεις προγραμμάτων βιωματικών δραστηριοτήτων σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως είναι οι Καταρράκτες της Έδεσσας, το όρος Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, περιοχές ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας όπως ο υγρότοπος Αγρα - Βρυττών - Νησίου και περιοχές πολιτιστικής σημασίας όπως είναι το Υπαίθριο Μουσείο Νερού με νερόμυλους και υδροκίνητα εργοστάσια όπως το μοναδικό στην Νότια Ευρώπη Κανναβουργείο.

Η Αρχαία Έδεσσα με τα γεωμυθολογικά μονοπάτια που καταδεικνύουν την αειφορία της πόλης με τα 3000 χρόνια ιστορίας. Ακόμη οι μαθητές και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν κοντά στο περιβάλλον τις νέες τεχνολογίες στο Πάρκο Καταρρακτών με το ασύρματο Internet σε όλη την Έδεσσα. Πρωτοποριακή εμπειρία , οι δρόμοι του νερού στην Ορεινή Πέλλα. Η δύναμη της φύσης αναγνωρίζεται στους δρόμους του Κερασιού με τις ανθισμένες Κερασιές μέσα στον Απρίλη. Παιχνίδι με το νερό δίπλα στις κερασιές είναι απλά ... το κερασάκι στην τούρτα. Παράλληλα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα θεματικά περιβαλλοντικά δίκτυα που έχουν αναπτυχθεί από το ΚΠΕ Έδεσσας (2381051337).

Επίσης ημερήσιες αποδράσεις με βάση την Έδεσσα & την Βεγορίτιδα μπορεί να είναι : η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αρχαία Πέλλα, οι τάφοι των Μακεδόνων Βασιλέων στην Βεργίνα, η λίμνη της Καστοριάς, οι λίμνες των Πρεσπών στην Φλώρινα, το άλσος του Αγ.Νικολάου στη Νάουσα, οι ιαματικές πηγές στο Πόζαρ και βέβαια η μητρόπολη των Βαλκανίων η Θεσσαλονίκη. Διαμόρφωση της πρότασης, επιλογή εναλλακτικών μέσων μεταφοράς (προτείνεται ο οικολογικός, φθηνός και ασφαλής … σιδηρόδρομος!) και χρήση λεωφορείου τοπικά γίνεται σε συνεργασία με τουριστικό γραφείο στην Έδεσσα.

Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας 23810 20300.Ζητήστε τον οδηγό Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ή δείτε τα προγράμματα στο www.edessacity.gr όπως επίσης και πληροφορίες για επιλογή του κατάλληλου καταλύμματος και της γνωριμίας με την τοπική γαστρονομία.


Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Κυριακού,
Προϊστάμενος Πολιτιστικού Τουρισμού, Πληροφορικής & Περιβάλλοντος / Εκπαιδευτής Ενηλίκων

 

 

Καταρράκτες Έδεσσας

 Ορος Βόρας

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλάν

Λουτρά Πόζαρ 

Υδροβιότοπος Αγρα-Βρυττών-Νησίου

 

[ Επικοινωνία με το Υπεύθυνο Υποδοχής των Σχολικών Μονάδων 2381020300 ] 

Προγράμματα 

ΚΑΛΛΙΣΤΩ - Έδεσσα & Ορεινή Πέλλα
Σε συνεργασία με το ΚΠΕ Εδεσσας τα προγράμματα που σας προτείνουμε είναι τα εξής :  

·         Έδεσσα η πόλη με τα 3000 χρόνια ιστορία, αρχαία – βυζαντινή – βιομηχανική & σύγχρονη, Έδεσσα, Αρχαία Πόλη, Παλιά πόλη, Σύγχρονο πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο μια διαδρομή πολιτισμού και οικοπεριήγησης (1 ημέρα)  

·         Ταξίδι στους Καταρράκτες της Έδεσσας, μια διαδρομή οικοπεριήγησης και μάθησης (1 ημέρα)  

 

·         Οι δρόμοι του Νερού, Έδεσσα & Ορεινή Πέλλα, μια διαδρομή οικοπεριήγησης & αναψυχής (2 ημέρες) –  SPA στα Λουτρά Πόζαρ - SKI στο Καϊμάκτσαλάν  

·         Εξερεύνηση στην Λίμνη των Κύκνων, μια διαδρομή οικολογικής & περιβαλλοντικής περιήγησης (1 ημέρα) Rafting στις πηγές Εδεσσαίου στον Υδροβιότοπο Αγρα-Βρυττών-Νησίου.  

·         Connet … στο περιβάλλον, μια περιηγητική διαδρομή στις νέες τεχνολογίες και το Ασύρματο Internet (1 ημέρα)

·         Οι δρόμοι του Κερασιού, μια περιηγητική διαδρομή στις νέες τεχνολογίες που φέρνουν απευθείας τα προϊόντα του αγρότη στο πιάτο του γευσιγνώστη (1 ημέρα).  

 

>> Γεύμα στο Κέντρο Καταρράκτες - Πάρκο Καταρρακτών 2381027810

 

Πρόταση για ομάδες - Σχολεία

 

 Επιπλέον διοργάνωση εκδρομών στην Αρχαία Πέλλα και τους τάφους των Μακεδόνων Βασιλέων στην Βεργίνα. Επίσης οργανώνονται εκδρομές στην Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ & ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

[ Επικοινωνία με το Υπεύθυνο Υποδοχής των Σχολικών Μονάδων 2381020300 ]

Κέντρο Υποδοχής

ΚΑΛΛΙΣΤΩ - Έδεσσα & Ορεινή Πέλλα

Επίσης στην πρόταση μπορούν να περιλαμβάνονται  :

·         Τοπικές Μετακινήσεις – Κρατήσεις εισιτηρίων σε συνεργασία με τοπικά τουριστικά γραφεία μεταφορών. Για μακρινές αποστάσεις προτείνεται η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς (τραίνο, πλοίο) ως απόκτηση εμπειρίας και οικολογικής συνείδησης και ταυτόχρονα μεγαλύτερης ταχύτητας & ασφάλειας με το λιγότερο δυνατό κόστος.

·         Διαμονή σε επιλεγμένα καταλύματα της Έδεσσας & της ευρύτερης περιοχής (Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός εορτών, αργιών).

·         Πλήρης Διατροφή σε επιλεγμένα εστιατόρια της περιοχής με ένταση στην τοπική γευσιγνωσία και παράδοση με παράλληλη γνώση των τοπικών προϊόντων. Παράλληλα προγράμματα διασκέδασης & αναψυχής σε συνδυασμό με καλλιτεχνικά προγράμματα από μαθητές και μουσικά προγράμματα από την τοπική μουσική παράδοση.

·         Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Τα Ξενοδοχεία της Περιοχής

Τα Εστιατόρια της Περιοχής

Υπαίθριες Δραστηριότητες στην Περιοχή

Τα Εκπαιδευτικά προγράμματα

Τουριστικά Γραφεία της περιοχής

[ Επικοινωνία με το Υπεύθυνο Υποδοχής των Σχολικών Μονάδων 2381020300 ]

Νέα - Χρήσιμες Συνδέσεις

Έδεσσα & Ορεινή Πέλλα
Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την πρόταση συμμετοχής στο πρόγραμμα
 

Κέντρο Πληροφόρησης 2381020300

 

Σχολεία που θα πάρουν μέρος

Έδεσσα & Ορεινή Πέλλα

Επειδή στον εναλλακτικό τουρισμό μαθαίνουμε και σεβόμαστε τον τόπο που πηγαίνουμε όπως και εμείς σεβόμαστε τον τόπο από τον οποίο προέρχεστε. Έτσι θέλουμε εφόσον επιλέξετε την περιοχή μας να μάθουμε περισσότερα για εσάς. Εδώ θα έχετε την δυνατότητα μιας μόνιμης ιστοσελίδας για το σχολείο και την περιοχή σας.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την Έδεσσα & την Ορεινή Πέλλα ελπίζουμε να περάσετε όμορφα και δημιουργικά. Ελπίζουμε τέλος να μάθουμε και εμείς από εσάς.

Ευάγγελος Κυριακού, Υπεύθυνος Πληροφορικής & Τουρισμού, Υπεύθυνος προγράμματος Υποδοχής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[ Επικοινωνία με το Υπεύθυνο Υποδοχής των Σχολικών Μονάδων 2381020300]

Enter
Edessa INFO    
ΔΗΚΕ Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υγροτόπου Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Αγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel. +30 23813 00755, 6956297398
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 9-15 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-18 ΔΕ-ΠΑ 10-15

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα  Εικόνες                   
 Όροι Χρήσης  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Copyright © 1997-2012 Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 2012 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.