Edessa  Photo Gallery    Συνέδριο στην Έδεσσα    Εκπαιδευτικά Προγράμματα   Εδεσσα - Φιλική στο Ποδήλατο    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 CHOOSE LANGUAGE

 

 
 
>
 

 

 
 
 
 
 
 
Πρόγραμμα
Cine Culture
 
Καλώς Ήρθατε
Νέα
Καλεντάρι
Πρόγραμμα
Δίκτυα
Πηγές Γνώσης
Έδεσσα Ορεινή Πέλλα
Γίνετε Μέλος
Ομάδα Εργασίας
Επικοινωνία
 
 
 
 
Προβλέψεις ...
 
Δράσεις
CINECULTURE
Καλεντάρι
 
Έδεσσα Έναρξη:     
09.2018
Συνάντηση:
15.06.2020
Εκδήλωση (Bitola) :     
2020
Εκδήλωση (Εδεσσα):
2020
Συνέδριο (Bitola):
2020
Λήξη:
31.12.2020
 
 
 

 

 
 

 

Κινηματογράφος - Πολιτισμός & Τουρισμός 

 
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ                              ΔΡΑΣΕΙΣ                      ΝΕΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Cine Culture Edessa-Bitola
...

Κινηματογράφος, Τουρισμός & Πολιτισμός

 

 

 

CINE CULTURE TODAY ...

O Δήμος Έδεσσας συμμετέχει στο έργο με τίτλο "INTERACTIVE AND VIRTUAL PRESENTATION OF CULTURAL HERITAGE & CINEMA" και ακρωνύμιο "CINECULTURE" στο πλαίσιο του έργου CINE CULTURE, το οποίο υλοποιείται στο διασυνοριακό Πρόγραμμα Interreg IPA-CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020 και συγκεκριμένα στο Priority Axis 1: Development and Support of Local Economy (Άξονας Προτεραιότητας 1: Ανάπτυξη και Υποστήριξη της Τοπικής Οικονομίας), Specific Objective 1.3: Improve the attractiveness and promote tourism in the cross-border area to enhance employment in tourism (Ειδικός Στόχος 1.3.: Βελτίωση της ελκυστικότητας και προώθηση του τουρισμού στην διασυνοριακή περιοχή για την ανάπτυξη της απασχόλησης στον τουρισμό). Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Έδεσσας από την Ελλάδα και ο Δήμος Bitola της Βόρειας Μακεδονίας και μαζί συμμετέχουν η Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας και η NGO GRIN LIST από την Βόρεια Μακεδονία, που ασχολείται με την ανάπτυξη του τουρισμού, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Οι δράσεις που περιλαμβάνει η πρόταση των τεσσάρων φορέων είναι: Εφαρμογή εικονικής περιήγησης (virtual tour) σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Η πλατφόρμα εικονικής περιήγησης (interactive online platform) θα είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με τη βοήθεια ηλεκτρονικών χαρτών θα δίνει πληροφορίες για αξιοθέατα της περιοχής ενδιαφέροντος, αλλά και οτιδήποτε αφορά τον επισκέπτη (ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ). Ο επισκέπτης της πλατφόρμας θα έχει τη δυνατότητα περιήγησης μέσω πανοραμικών βίντεο λήψεων 360 μοιρών, αλλά και διαβαθμισμένων πληροφοριών. Επίσης, για την περιοχή του Βαροσίου προβλέπεται η δημιουργία διαδραστικού λογισμικού εικονικής περιήγησης (virtual reality). Με την συγκεκριμένη εφαρμογή ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί στους δρόμους και τα σοκάκια του Βαροσίου και να δει πως ήταν πριν 70 χρόνια, όπως επίσης και να δει το εσωτερικό δύο (2) κτηρίων σε επίπεδα φώτορεαλισμού με έγχρωμη εικόνα. Επίσης, ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει μια προκαθορισμένη περιήγηση στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου σε μορφή βίντεο, όπως επίσης και την επιλογή της χρήσης 3D γυαλιών (3D glasses). Τα φωτορεαλιστικά μοντέλα που θα δημιουργηθούν θα είναι βασισμένα στις αρχιτεκτονικές μελέτες, το φωτογραφικό υλικό και σχέδια που υπάρχουν, αλλά και την κατάσταση των σωζόμενων οικιών του Βαροσίου. Επίσης, θα προταθεί η προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού προβολής και η δημιουργία video παρουσίασης για το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της περιοχής, το νερό, με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμη επισκέψιμου χώρου στην περιοχή των Μύλων της Έδεσσας. Ακόμη, προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού προβολής και επίπλωσης του θερινού κινηματογράφου στην περιοχή των Μύλων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και δράσεις προβολής και δημοσιότητας. Αντίστοιχες δράσεις θα γίνουν και για την περιοχή της πόλης Bitola.

Επίσης κατασκευάζεται ειδικός ηλεκτρονικός ιστότοπος & κοινωνικής δικτύωσης για παρατήρηση, ανάδειξη, ενίσχυση και δικτύωση των διασυνοριακών συναλλαγών με παράλληλη την προώθηση της χρήσης κυρίως τοπικών προϊόντων, της γαστρονομίας και του τουρισμού (οικολογικού, φυσιολατρικού, οινολογικού ενδιαφέροντος).

Παράλληλα κατασκευάζονται εκπαιδευτικές εφαρμογές και εργαλεία με σκοπό να μυήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα στην κουλτούρα της διασυνοριακής κινηματογραφικής τέχνης σε συνδυασμό με τον τουρισμό. Επίσης κατασκευάζεται ειδικό υλικό προώθησης του προγράμματος και την καλύτερη διάχυση της πληροφόρησης. Το συνολικό ύψος τους προγράμματος είναι 569.264,00€.

 

   
 

Νέα

> 28.09.2020
  Πρόγραμμα Σεμιναρίου-Εργαστηρίου ΙΙ ...
> 17.08.2020
  Πρόγραμμα Σεμιναρίου-Εργαστηρίου Ι ...
> 14.05.2020
  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για θέσεις Εργασίας ...
> 13.04.2020
  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Προμήθεια-Υπηρεσίες Κινηματογράφου ...
> 19.02.2020
  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Προμήθεια-Υπηρεσίες Υποστήριξης - Εκτυπώσεις ...
> 1.09.2019
  Cine Culture Workshop. Σεμινάριο 12-21 Σεπ στη Bitola
  Δήλωση Συμμετοχής ...
  Περισσότερα ...
> 15.05.2019
  Cine Culture. Εναρκτήρια Εκδήλωση στην Έδεσσα
  Περισσότερα (pdf) ...
> 10.09.2018
  CINE CULTURE. Έναρξη Προγράμματος
  Περισσότερα ...
   
   
   
   

 

 
 
 

Το λογότυπο του προγράμματος

 

 

 
Edessa  Photo Gallery    Συνέδριο στην Έδεσσα    Εκπαιδευτικά Προγράμματα   Εδεσσα - Φιλική στο Ποδήλατο    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 

 

 

Enter
Edessa INFO    
Δημoτική Κοινωφελής Επιχείρηση    Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υγροτόπου Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Αγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel.  +30 23810 20300
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 9-15 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-18  

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα                   
 Όροι Χρήσης Χάρτης Ιστοσελίδας  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Copyright © 1997-2018 Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 2018 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.