..activities..

... activities
 
       
     
  Δραστηριότητες - Με τί θα ασχοληθείτε
WATERFALLS Απαραιτήτως μία επίσκεψη στους θρυλικούς καταρράκτες και το πάρκο καταρρακτών. Μέσα στην οργιώδη βλάστηση βρείτε χώρο για την φωτογραφική σας μηχανή και "βγάλτε" μία ενσταντανέ για το άλμπουμ σας. 
Edessa - Ancient City Αρχαία Έδεσσα. Νοιώστε το δέος της πρώτης πρωτεύουσας των Μακεδόνων Βασιλέων. Διοργανώνονται ξεναγήσεις και οδηγοί αναλαμβάνουν να σας συνοδέψουν στο χώρο από το παραδοσιακό λιθόστρωτο (καλντερίμι) που οδηγεί από την πόλη της Έδεσσας στον αρχαιολογικό χώρο
Edessa - mills Δείτε τους παλιούς παραδοσιακούς μύλους, εξερευνήστε τις δυνατότητες της δύναμης του νερού, πως γινόταν το αλεύρι, η κατεργασία σησαμιού και άλλες δραστηριότητες εποχής. Κατεβείτε χαμηλότερα στο Κανναβουργείο με το φανταστικής θέας ασανσέρ και .......  Στο μοναδικό στην Ελλάδα ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΟΥ. 
Kid city For kids only. Παιδότοπος στους Μύλους με ασχολίες από Κατασκευές, Μουσική, Κουκλοθέατρο, Ζωγραφική κα. Όσοι λοιπόν θέλουν οικογενειακές διακοπές ας αφήσουν τους "μπόμπιρες" στον Παιδότοπο. Λειτουργεί καθημερινά (Από Μαρ-2000)
Edessa-Settlement Varosi Βαρόσι η παραδοσιακή συνοικία της πόλης. Δείτε τα όμορφα μακεδονικά σπίτια με τα "σαχνισιά" και νοιώστε την έλξη της ιστορίας βλέποντας την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και το ιστορικό "Παρθεναγωγείο"
Edessa - Folklore museum Επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο. Πλούσιες μακεδονικές φορεσιές και αντικείμενα καθημερινής ζωής άφθαρτα στο χρόνο. Κτυπήστε το κουδούνι για να σας ανοίξουν. Δευτέρα ΔΕΝ λειτουργεί
Edessa - High rock Στην άκρη της πόλης στέκεται αγέρωχα εδώ και 3000χρόνια. Ο ψηλός βράχος, σημείο αναφοράς με σημεία όπου βλέπει κανείς όλη την κοιλάδα. Μοναδικό ... και αυτό. Λειτουργεί όλο το χρόνο εξαίσιο cafe με ειδικότητα τον καφέ ..... στην άμμο.
Edessa-..with a bike Ιδανική βόλτα μπορεί να απολαύσει κανείς και με ... ποδήλατο. Νοικιάστε ένα, πάρτε τους χάρτες σας από το Τουριστικό Περίπτερο πληροφοριών και δείτε την πόλη με τον αέρα του ποδηλάτη.
Edessa ... is nice Μία βόλτα στους δρόμους της πόλης αρκεί για να σας πείσει για του λόγου το αληθές. Η Έδεσσα είναι όμορφη. Ζήστε λίγο από την ζωή της. Επισκεφθείτε την αγορά της, τα μαγαζάκια και τα ταβερνάκια της.
Edessa - Sports Centre Όσοι θέλουν να αθληθούν προτείνεται ανεπιφύλακτα το Αθλητικό κέντρο στην άκρη της πόλης. Τένις, Μπάσκετ, Βόλεϊ, γήπεδα, ποδοσφαίρου, beach βόλεϊ αλλά και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τους μικρούς φίλους. Επίσης λειτουργεί γήπεδο mini football και τένις στο Hotel XENIA. Ενώ για κολύμβηση θα πρέπει να πάτε στο Κλειστό Κολυμβητήριο στην περιοχή "Κιουπρί"
Edessa - bridge

Η περιοχή "Κιουπρί" με την βυζαντινή γέφυρα. Παιδότοπος αλλά και μεγάλο πάρκο δίπλα στον Εδεσσαίο ποταμό για φωτογραφίες γεμάτες από φυσική ομορφιά. Στην ίδια περιοχή λειτουργεί Κλειστό Κολυμβητήριο ... για όσους αγαπούν το νερό.

Edessa - sightseeing Για τους πραγματικούς φυσιολάτρες, ιδανικός περίπατος στο περίπτερο του ΦΟΕ και το δάσος της Γαβαλιώτισσας. Από τον λόφο 606 φανταστική θέα με ιδανικό μονοπάτι για trekking και χωμάτινες διαδρομές για enduro & jeep 4x4. Ενώ όχι πολύ μακριά στην περιοχή "Χίλια Πεύκα" λειτουργούν γήπεδα τένις.
Edessa - Cultural Centre Εκθέσεις - εργαστήρια εικαστικών - ... στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης. Λειτουργούν μόνιμα μικρές εκθέσεις  -"Ψηφιδωτή Τέχνη" -"Οπτικές Σημειώσεις"
Μουσείο Πόλης Το ΝΕΟ Μουσείο της Πόλης - Οργανώνεται με εκθέσεις Αρχαιολογικών - Βυζαντινών & Βιομηχανικών εκθεμάτων της περιοχής. 
Edessa-Fishing Ψάρεμα. Τα ποτάμια και οι λίμνες της περιοχής υπόσχονται καλές ψαριές. Δοκιμάστε.
Edessa - by Bikes Ιππασία - Ποδηλασία - Mountain bike - Υδροβιότοπος Άγρα - Αναρρίχηση & Ορειβασία

Edessa - Voras Ski Center

Ski  - Snowboard - Snowgames (Έδεσσα - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας)
Edessa - Gliderdrome Ανεμοπορία - parapente - δέλτα (Περιοχή Αεροδρομίου Παναγίτσας)
Edessa - Rafting Rafting - Kayak (Ποταμός Μογλενίτσας)
Edessa - Moto Cross Race track Enduro - Moto Cross στην Δημοτική Πίστα Έδεσσας (Περιοχή Αεροδρομίου Παναγίτσας)

ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Edessa - Tourist Information Office Εάν θέλετε να επισκεφθείτε ιστορικά μνημεία της περιοχής όπως και άλλες δραστηριότητες επικοινωνήστε με το Τουριστικό Γραφείο Πληροφοριών. Θα ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Έδεσσα και την περιοχή της.
Enter
Edessa INFO    
Δημoτική Κοινωφελής Επιχείρηση    Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υγροτόπου Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Αγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel.  +30 23810 20300
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 9-15 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-18  

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα                   
 Όροι Χρήσης Χάρτης Ιστοσελίδας  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Copyright © 1997-2018 Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 2018 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.