Edessa  Photo Gallery    Συνέδριο στην Έδεσσα    Εκπαιδευτικά Προγράμματα   Εδεσσα - Φιλική στο Ποδήλατο    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 

 

 

 
 
 

 

 

>

 
 
 
 
 
 

 

Έδεσσα - Τουριστικές Πληροφορίες - Προγράμματα για Μαθητές & Ομάδες

 
 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
...

Ταξίδι στους Καταρράκτες, Εξερεύνηση στη Λίμνη των Κύκνων και άλλα ...

 

Όλα τα Προγράμματα

Οι Δρόμοι του Νερού (C.9001)
Οι Δρόμοι του Κερασιού (C.9021)
Ταξίδι στους Καταρράκτες Έδεσσας (C.9003)
Εξερεύνηση στη Λίμνη των Κύκνων (C.9004)
Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις
Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης
 
 

Και εφέτος (2020 & 2021) λόγω των απαγορεύσεων μετακίνησης οργανώνουμε ψηφιακές εκδρομές για όλους τους μαθητές της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Αγαπητοί Μαθητές,

Αγαπητοί Καθηγητές,

Αγαπητοί Γονείς,

Φίλες & Φίλοι της Έδεσσας

H Έδεσσα, η Βεγορίτιδα & η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Πέλλας έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για οργανωμένες επισκέψεις μονοήμερης, 3ήμερης ή 5ήμερης διάρκειας για ομάδες μαθητών εκπαιδευτικών μονάδων και συλλόγων.

Στην ολοκληρωμένη πρόταση περιλαμβάνονται : Προτάσεις προγραμμάτων βιωματικών δραστηριοτήτων σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως είναι οι Καταρράκτες της Έδεσσας, το όρος Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, περιοχές ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας όπως ο υγρότοπος Αγρα - Βρυττών - Νησίου και περιοχές πολιτιστικής σημασίας όπως είναι το Υπαίθριο Μουσείο Νερού με νερόμυλους και υδροκίνητα εργοστάσια όπως το μοναδικό στην Νότια Ευρώπη Κανναβουργείο.

Η Αρχαία Έδεσσα με τα γεωμυθολογικά μονοπάτια που καταδεικνύουν την αειφορία της πόλης με τα 3000 χρόνια ιστορίας. Ακόμη οι μαθητές και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν κοντά στο περιβάλλον τις νέες τεχνολογίες στο Πάρκο Καταρρακτών με το ασύρματο Internet σε όλη την Έδεσσα. Πρωτοποριακή εμπειρία , οι δρόμοι του νερού στην Ορεινή Πέλλα. Η δύναμη της φύσης αναγνωρίζεται στους δρόμους του Κερασιού με τις ανθισμένες Κερασιές μέσα στον Απρίλη. Παιχνίδι με το νερό δίπλα στις κερασιές είναι απλά ... το κερασάκι στην τούρτα. Παράλληλα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα θεματικά περιβαλλοντικά δίκτυα που έχουν αναπτυχθεί από το ΚΠΕ Έδεσσας και το μεράκι των εκπαιδευτικών.

Επίσης ημερήσιες αποδράσεις με βάση την Έδεσσα & την Βεγορίτιδα μπορεί να είναι : η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αρχαία Πέλλα, οι τάφοι των Μακεδόνων Βασιλέων στην Βεργίνα, η λίμνη της Καστοριάς, οι λίμνες των Πρεσπών στην Φλώρινα, το άλσος του Αγ.Νικολάου στη Νάουσα, οι ιαματικές πηγές στο Πόζαρ και βέβαια η μητρόπολη των Βαλκανίων η Θεσσαλονίκη. Διαμόρφωση της πρότασης, επιλογή εναλλακτικών μέσων μεταφοράς (προτείνεται ο οικολογικός, φθηνός και ασφαλής … σιδηρόδρομος!) και χρήση λεωφορείου τοπικά γίνεται σε συνεργασία με τουριστικό γραφείο στην Έδεσσα.

Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας 23810 20300. Ζητήστε τον οδηγό Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ή δείτε τα προγράμματα στο www.edessacity.gr όπως επίσης και πληροφορίες για επιλογή του κατάλληλου καταλύματος και της γνωριμίας με την τοπική γαστρονομία.

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Κυριακού, Προϊστάμενος Πολιτιστικού Τουρισμού, Πληροφορικής & Περιβάλλοντος / Εκπαιδευτής Ενηλίκων

...
...

Προμηθευτείτε την Κάρτα Πόλης για προνομιακή πρόσβαση σε όλους τους χώρους στην χαμηλότερη τιμή. Ειδικές προσφορές για ομάδες, σχολεία.

 
   Edessa  Photo Gallery    Συνέδριο στην Έδεσσα    Εκπαιδευτικά Προγράμματα   Εδεσσα - Φιλική στο Ποδήλατο    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 

 

 

Enter
Edessa INFO    
Δημoτική Κοινωφελής Επιχείρηση    Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Πληροφόρησης - Έκθεση Φυσικής Ιστορίας - Υδροβιότοπος Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Άγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel.  +30 23810 20300
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 8-16 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-16  

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα                   
 Όροι Χρήσης Χάρτης Ιστοσελίδας  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 1997-2021 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.