Η διαδρομή μαγική κάτω  από τον ορεινό όγκο του Καϊμάκτσαλάν, τον Παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου ... με γεύσεις από τα μήλα Βόρας.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21χλμ., σε μια μαγευτική παραλίμνια διαδρομή, κάτω απο το όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλάν) και με θέα το Βέρμιο και φυσικά, τη Λίμνη Βεγορίτιδα. Η διαδρομή ξεκινά απο την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο της Αρνισσας και περνά κάτω απο τον γραφικό παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου με κατεύθυνση του αμπελώνες του Αγίου Παντελεήμονα. Λίγο πριν φτάσουμε στον Αγιο Παντελεήμονα, στη μέση της μεγαλύτερης Λίμνης της Ελλάδας, υπάρχει σημείο ελέγχου και σημείο ανεφοδιασμού ακριβώς στην μέση της διαδρομής. Στην επιστροφή βλέπουμε απέναντι το αγίασμα των Αγίων Θεοδώρων και το χωριό Περαία, ενώ λίγο ψηλότερα απο την λίμνη τις βουνοπλαγιές του Βερμίου με τα βλαχοχώρια Κεδρώνα & Γραμματικό που κερδίζουν τους φθινοπωρινούς επισκέπτες. Κερασιές, Μηλιές, Ροδακινιές & άλλα οπωροφόρα δέντρα μαζί με μια πλούσια φθινοπωρινή φύση δίπλα στο στοιχείο του νερού θα μαγέψει τους συμμετέχοντες.
Η ομορφιά και τα χρώματα απο τη γήινη παλέτα της φθινοπωρινής Εδεσσαϊκής φύσης που πλαισιώνει τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, πιστεύουμε ότι θα ισοσκελίσουν την κούραση της διαδρομής, μέτριας δυσκολίας, σ’ όλους αυτούς που θα τολμήσουν να ‘γευτούν’ την αύρα της Ορεινής Πέλλας των 4 εποχών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έως τις 09.10.2011

Οργάνωση :

Δήμος Εδεσσας  - Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας"

Πολιτιστικοί &  Αθλητικοί Φορείς Αρνισσας

Χορηγοί

Με την ευγενική στήριξη των :  Ι.Μ.Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας, Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, ECO FOOD - Επιτραπέζια Νερά ΔΡΟΣΙΑ, Καύσιμα ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, Γεωργικά Εφόδια ΜΑΙΝΟΣ, Café EΝ-ΠΛΩ - Σιβένας Γιώργος,

Χορηγοί Επικοινωνίας, Περιοδικό STIGMES, Ηλεκτρονική Εφημερίδα TAS TV

Δρόμος αφιερωμένος στην Προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας  

ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Enter

Ξενοδοχεία Καταλύματα
Δραστηριότητες Ξεναγήσεις
Μετακινήσεις Αλλες υπηρεσίες
[Έδεσσα] [Τι θα δείτε] [Ιστορία] [Φιλοξενία] [ Χειμερινές Αποδράσεις] [Φυσική Ομορφιά]
 [Οδηγός Χάρτης πόλης] [Διασκέδαση] [Δραστηριότητες] [Παραδοσιακή Κουζίνα]
 [Παραδοσιακές Εκδηλώσεις] [Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης]

Ορεινή Πέλλα γνωρίστε την και περιηγηθείτε.

www.edessacity.gr

Copyright © 1997-2009 Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 2010 Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.