Μουσική Προπαιδεία ... Αγαπήστε την Μουσική στο Ωδείο Δήμου Έδεσσας

Τα οφέλη της μουσικής είναι πλέον γνωστά σε όλους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε καλά ακόμη, είναι ότι το πρώιμο μουσικό ξεκίνημα μπορεί να ξυπνήσει και να αναπτύξει όχι μόνο μουσικές ικανότητες, αλλά μπορεί να συμβάλλει γενικότερα στην ψυχική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, η ενασχόληση με τη μουσική στις μικρότερες ηλικίες, ενισχύει την ανάπτυξη της νοημοσύνης, βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους, την αυτοέκφρασή τους, να νικούν ευκολότερα τους φόβους τους, να πετυχαίνουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο και πολλά άλλα ακόμη.

Για αυτό το Ωδείο του Δήμου Έδεσσας, προσφέρει δωρεάν τμήματα Μουσικής Προπαιδείας σε παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών.

Τα τμήματα αυτά δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν και να οδηγήσουν τους μικρούς μας φίλους στα πρώτα βήματα στον κόσμο της μουσικής. Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 λειτουργούν 3 τμήματα Μουσικής Προπαιδείας καθένα από τα οποία είναι διαμορφωμένο με ηλικιακά κριτήρια.

Στο κάθε τμήμα ακολουθείται διαφορετική μεθοδική προσέγγιση ώστε να είναι ανάλογη με τις ανάγκες της κάθε ομάδας και καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, να αναπτύσσουν τις μουσικές ικανότητές τους και να διευρύνουν την γνώση τους.

 

Πιο αναλυτικά :

Το Α τμήμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-4 ετών. Στην τρυφερή αυτή ηλικία το παιδί μπαίνει στον μαγευτικό κόσμο της μουσικής με τον πιο φυσικό τρόπο. Παίζει, τραγουδά, κινείται, ανακαλύπτει τους ήχους, οικειοποιείται τον χώρο του Ωδείου και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων του. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις ηχητικές εξερευνήσεις, τον πειραματισμό και το παιχνίδι με τους ήχους.

 

Το Β τμήμα καλωσορίζει τις ηλικιές 4-5 ετών. Εδώ, τα παιδιά εισάγονται στη μουσική με τρόπο που ταιριάζει στις αναπτυξιακές τους δεξιότητες. Ήχοι, παιχνίδια, ζωγραφιές, παντομίμες αποτελούν κάποιες από τις αγαπημένες δραστηριότητες μας, μέσα από τις οποίες ενδυναμώνεται η σχέση του παιδιού με τη μουσική.

 

Το Γ τμήμα υποδέχεται τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών. Σε αυτό το τμήμα οι μικροί μας μαθητές γνωρίζουν καλύτερα τη μουσική μέσα από τον χορό, το παιχνίδι, την χειροτεχνία, τα μουσικά όργανα κτλ. Μαθαίνουν μουσική με βιωματικό τρόπο φτιάχνοντας τα δικά τους μουσικά όργανα, ακούν μουσικά παραμύθια, αναλαμβάνουν ρόλους πράγμα που ενισχύει σημαντικά την αυτοέκφραση και τον αυτοσχεδιασμό τους.

Στόχος για όλα τα τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας, είναι να κατακτήσουν τα παιδιά την όποια γνώση μέσα από το παιχνίδι το οποίο διαμορφώνεται με τρόπο που να ενισχύει την φυσική περιέργεια ενός παιδιού.

Το παιχνίδι άλλωστε, πέρα από την ευχαρίστηση την οποία χαρίζει, είναι ταυτόχρονα η ζωτική δραστηριότητα που βοηθά τα παιδιά να αλληλεπιδρούν. Επιλέγουμε λοιπόν πολυαισθητηριακές μουσικές δραστηριότητες που στηρίζονται στην ενεργή συμμετοχή των παιδιών και ενεργοποιούν την διάθεση και τη δημιουργικότητά τους.

 

Στο Ωδείο του Δήμου Έδεσσας, τα παιδιά της Μουσικής Προπαιδείας θα εξερευνήσουν την φωνή τους, θα γνωρίσουν τους ήχους, θα αποκτήσουν ρυθμική ισορροπία, θα μάθουν τον συντονισμό ήχου και χρόνου, θα εξασκήσουν την ακοή τους, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την μουσική τους αντίληψη. Θα γνωριστούν με όλα τα είδη της μουσικής καθώς και με τις μουσικές του κόσμου. Με τα χέρια τους, θα κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα, θα αντιληφθούν τη σχέση του υλικού με τη μετάδοση του ήχου και θα θέσουν βασικές προϋποθέσεις για την μουσική τους καλλιέργεια.

Το Ωδείο του Δήμου Έδεσσας προσφέρει ένα πλούσιο μουσικό περιβάλλον, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την Μουσική Προπαιδεία, που σίγουρα θα εμπνεύσει, θα εγείρει την φαντασία και θα παρασύρει τους μικρούς μας μουσικούς στον γοητευτικό κόσμο της μουσικής.

 

Συναντήσεις και Τμήματα

Οι συναντήσεις για το κάθε τμήμα  πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα και διαρκούν 45 λεπτά. Πιο συγκεκριμένα :

Α Τμήμα : Δευτέρα και Τετάρτη 17:30 - 18:15

Β Τμήμα : Τρίτη και Πέμπτη 17:30 - 18:15

Γ Τμήμα : Δευτέρα και Τετάρτη 18:30 - 19.15

Ομάδα Ωδείου Δήμου Έδεσσας

 

 

   

 

   
 

Ωδείο Δήμου Έδεσσας

Ίδρυση-Πρώτη Λειτουργία : 1994
Ωφελούμενοι : Παιδιά Ηλικίας 5-16 ετών & Ενήλικες
Εργαζόμενοι : 20 Καθηγητές, 1 Καλλ.Δντης
Ωράριο : Χειμώνας 2μμ-8μμ Καλοκαίρι 8.30πμ-2.30μμ
Εργαστήρια : Εργαστήρι Προπαιδείας, Συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του αθλητικού και πολιτιστικού καλενταριού της χρονιάς
Ταχ.Δνση : Κ.Γαρέφη & Περδίκα 1, 58200, Εδεσσα
Ηλεκ.Δνση : ode.edessacity(att)gmail.com
Τηλ : 23810 23101
Υπεύθυνη Κέντρου : Ευαγγελία Βελή-Κοσμά
 
Τι υπάρχει δίπλα μας
Καταρράκτες Έδεσσας
Υπαίθριο Μουσείο Νερού
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης
 
 Edessa  Photo Gallery    Συνέδριο στην Έδεσσα    Εκπαιδευτικά Προγράμματα   Εδεσσα - Φιλική στο Ποδήλατο    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 

 

 

Enter
Edessa INFO    
Δημoτική Κοινωφελής Επιχείρηση    Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Πληροφόρησης - Έκθεση Φυσικής Ιστορίας - Υδροβιότοπος Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Άγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel.  +30 23810 20300
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 8-16 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-16  

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα                   
 Όροι Χρήσης Χάρτης Ιστοσελίδας  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 1997-2021 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.